De wifi-verbinding van Wiko Sunset 2 is bijna onmisbaar geworden. Want het is via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Wiko Sunset 2 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Wiko Sunset 2 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen bekijken. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-wiko-sunset-2

De wifi van de Wiko Sunset 2 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Wiko Sunset 2 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon observeert, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Wiko Sunset 2 vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Wiko Sunset 2 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Wiko Sunset 2 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Wiko Sunset 2 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan immers voorkomen dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Wiko Sunset 2. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Wiko Sunset 2

Op bepaalde telefoons zoals de Wiko Sunset 2 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Wiko Sunset 2’s wifi, dan maakt de Wiko Sunset 2 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Wiko Sunset 2

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Wiko Sunset 2, komt soms daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Wiko Sunset 2 opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.