De wifi-verbinding van Wiko Rainbow is van essentieel belang. Want het is via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Wiko Rainbow wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Wiko Rainbow zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-wiko-rainbow

De wifi van de Wiko Rainbow valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Wiko Rainbow nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon opmerkt, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Wiko Rainbow vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Wiko Rainbow verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Wiko Rainbow valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Wiko Rainbow wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan tenslotte voorkomen dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Wiko Rainbow. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Wiko Rainbow

Op bepaalde telefoons zoals de Wiko Rainbow kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Wiko Rainbow’s wifi, dan maakt de Wiko Rainbow weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het probleem zal kunnen gebeuren. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Wiko Rainbow

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Wiko Rainbow, komt soms daar het probleem van. Als dit aan de orde is, raden we je aan de Wiko Rainbow opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.