De wifi-verbinding van Wiko Rainbow Jam is van essentieel belang. Want het is dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Wiko Rainbow Jam wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Wiko Rainbow Jam zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-wiko-rainbow-jam-4g

De wifi van de Wiko Rainbow Jam valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Wiko Rainbow Jam nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon opmerkt, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Wiko Rainbow Jam vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Wiko Rainbow Jam verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Wiko Rainbow Jam valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Wiko Rainbow Jam wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan namelijk gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Wiko Rainbow Jam. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Wiko Rainbow Jam

Op bepaalde telefoons zoals de Wiko Rainbow Jam kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Wiko Rainbow Jam’s wifi, dan maakt de Wiko Rainbow Jam weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen gebeuren. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Wiko Rainbow Jam

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Wiko Rainbow Jam, komt eventueel daar het probleem van. Als dat aan de orde is, raden we je aan de Wiko Rainbow Jam opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.