De wifi-verbinding van Wiko Lenny 4 is zowat onvermijdelijk geworden. Het is namelijk via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Wiko Lenny 4 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Wiko Lenny 4 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen nagaan. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-wiko-lenny-4

De wifi van de Wiko Lenny 4 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Wiko Lenny 4 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon opmerkt, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Wiko Lenny 4 vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Wiko Lenny 4 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Wiko Lenny 4 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Wiko Lenny 4 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan immers het geval zijn dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Wiko Lenny 4. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Wiko Lenny 4

Op sommige telefoons zoals de Wiko Lenny 4 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Wiko Lenny 4’s wifi, dan maakt de Wiko Lenny 4 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het probleem zal kunnen gebeuren. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Wiko Lenny 4

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Wiko Lenny 4, komt soms daar het probleem van. Als dat aan de orde is, raden we je aan de Wiko Lenny 4 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.