De wifi-verbinding van Wiko Harry 2 is van essentieel belang. Het is immers dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Wiko Harry 2 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Wiko Harry 2 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Vervolgens zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-wiko-harry-2

De wifi van de Wiko Harry 2 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Wiko Harry 2 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon observeert, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Wiko Harry 2 vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Wiko Harry 2 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Wiko Harry 2 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Wiko Harry 2 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan namelijk voorkomen dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Wiko Harry 2. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Wiko Harry 2

Op bepaalde telefoons zoals de Wiko Harry 2 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Wiko Harry 2’s wifi, dan maakt de Wiko Harry 2 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft alleen maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het probleem zal kunnen plaatsvinden. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Wiko Harry 2

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Wiko Harry 2, komt soms daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Wiko Harry 2 opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.