De wifi-verbinding van Wiko Goa is van essentieel belang. Het is immers via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Wiko Goa wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Wiko Goa zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen bekijken. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-wiko-goa

De wifi van de Wiko Goa valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Wiko Goa nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon observeert, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Wiko Goa vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Wiko Goa verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Wiko Goa valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Wiko Goa wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Wiko Goa. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Wiko Goa

Op bepaalde telefoons zoals de Wiko Goa kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Wiko Goa’s wifi, dan maakt de Wiko Goa weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Wiko Goa

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Wiko Goa, komt misschien daar het probleem van. Als dat het geval is, raden we je aan de Wiko Goa opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.