De wifi-verbinding van Wiko Cink Five is bijna onvermijdelijk geworden. Want het is via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Wiko Cink Five wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Wiko Cink Five zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-wiko-cink-five

De wifi van de Wiko Cink Five valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Wiko Cink Five herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon observeert, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Wiko Cink Five vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Wiko Cink Five verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Wiko Cink Five valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Wiko Cink Five wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan immers gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Wiko Cink Five. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Wiko Cink Five

Op sommige telefoons zoals de Wiko Cink Five kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Wiko Cink Five’s wifi, dan maakt de Wiko Cink Five weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Wiko Cink Five

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Wiko Cink Five, komt soms daar het probleem van. Als dit het geval is, raden we je aan de Wiko Cink Five opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.