De wifi-verbinding van Wiko Birdy is zowat onmisbaar geworden. Want het is dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Wiko Birdy wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Wiko Birdy zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-wiko-birdy

De wifi van de Wiko Birdy valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Wiko Birdy herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon opmerkt, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Wiko Birdy vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Wiko Birdy verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Wiko Birdy valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Wiko Birdy wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan immers voorkomen dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Wiko Birdy. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Wiko Birdy

Op bepaalde telefoons zoals de Wiko Birdy bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Wiko Birdy’s wifi, dan maakt de Wiko Birdy weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het probleem zal kunnen gebeuren. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Wiko Birdy

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Wiko Birdy, komt eventueel daar het probleem van. Als dit het geval is, raden we je aan de Wiko Birdy opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.