De wifi-verbinding van Umidigi Z1 is zo goed als onvermijdelijk geworden. Het is namelijk via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Umidigi Z1 wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Umidigi Z1 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Vervolgens zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-umidigi-z1

De wifi van de Umidigi Z1 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Umidigi Z1 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon observeert, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Umidigi Z1 vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Umidigi Z1 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Umidigi Z1 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Umidigi Z1 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan tenslotte gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Umidigi Z1. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Umidigi Z1

Op bepaalde telefoons zoals de Umidigi Z1 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Umidigi Z1’s wifi, dan maakt de Umidigi Z1 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Umidigi Z1

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Umidigi Z1, komt eventueel daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Umidigi Z1 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.