De wifi-verbinding van Sony Xperia Z3 is zo goed als onmisbaar geworden. Het is namelijk via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Sony Xperia Z3 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Sony Xperia Z3 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-sony-xperia-z3

De wifi van de Sony Xperia Z3 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Sony Xperia Z3 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon waarneemt, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Sony Xperia Z3 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Sony Xperia Z3 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Sony Xperia Z3 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Sony Xperia Z3 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan namelijk het geval zijn dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Sony Xperia Z3. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Sony Xperia Z3

Op sommige telefoons zoals de Sony Xperia Z3 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Sony Xperia Z3’s wifi, dan maakt de Sony Xperia Z3 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Sony Xperia Z3

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Sony Xperia Z3, komt misschien daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Sony Xperia Z3 opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.