De wifi-verbinding van Sony Xperia Z is zo goed als onvermijdelijk geworden. Want het is dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Sony Xperia Z wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Sony Xperia Z zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Vervolgens zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-sony-xperia-z

De wifi van de Sony Xperia Z valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Sony Xperia Z herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon observeert, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Sony Xperia Z vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Sony Xperia Z verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Sony Xperia Z valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Sony Xperia Z wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan namelijk voorkomen dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Sony Xperia Z. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Sony Xperia Z

Op sommige telefoons zoals de Sony Xperia Z bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Sony Xperia Z’s wifi, dan maakt de Sony Xperia Z weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Sony Xperia Z

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Sony Xperia Z, komt eventueel daar het probleem van. Als dit het geval is, raden we je aan de Sony Xperia Z opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.