De wifi-verbinding van Sony Xperia XZ1 is zo goed als onvermijdelijk geworden. Het is namelijk dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Sony Xperia XZ1 wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Sony Xperia XZ1 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-sony-xperia-xz1

De wifi van de Sony Xperia XZ1 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Sony Xperia XZ1 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon opmerkt, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Sony Xperia XZ1 vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Sony Xperia XZ1 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Sony Xperia XZ1 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Sony Xperia XZ1 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Sony Xperia XZ1. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Sony Xperia XZ1

Op sommige telefoons zoals de Sony Xperia XZ1 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Sony Xperia XZ1’s wifi, dan maakt de Sony Xperia XZ1 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Sony Xperia XZ1

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van je Sony Xperia XZ1, komt soms daar het probleem van. Als dat aan de orde is, raden we je aan de Sony Xperia XZ1 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.