De wifi-verbinding van Sony Xperia XA1 Ultra is van essentieel belang. Het is namelijk via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Sony Xperia XA1 Ultra wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Sony Xperia XA1 Ultra zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-sony-xperia-xa1-ultra

De wifi van de Sony Xperia XA1 Ultra valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Sony Xperia XA1 Ultra herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon waarneemt, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Sony Xperia XA1 Ultra vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Sony Xperia XA1 Ultra verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Sony Xperia XA1 Ultra valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Sony Xperia XA1 Ultra wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan namelijk het geval zijn dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Sony Xperia XA1 Ultra. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Sony Xperia XA1 Ultra

Op sommige telefoons zoals de Sony Xperia XA1 Ultra bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Sony Xperia XA1 Ultra’s wifi, dan maakt de Sony Xperia XA1 Ultra weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Sony Xperia XA1 Ultra

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Sony Xperia XA1 Ultra, komt soms daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Sony Xperia XA1 Ultra opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.