De wifi-verbinding van Samsung XCover 4 is vrijwel onmisbaar geworden. Want het is dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Samsung XCover 4 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Samsung XCover 4 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-samsung-xcover-4

De wifi van de Samsung XCover 4 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Samsung XCover 4 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon observeert, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Samsung XCover 4 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Samsung XCover 4 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Samsung XCover 4 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Samsung XCover 4 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan tenslotte het geval zijn dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Samsung XCover 4. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Samsung XCover 4

Op bepaalde telefoons zoals de Samsung XCover 4 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Samsung XCover 4’s wifi, dan maakt de Samsung XCover 4 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Samsung XCover 4

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van je Samsung XCover 4, komt misschien daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Samsung XCover 4 opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.