De wifi-verbinding van Samsung Galaxy Tab A is van essentieel belang. Want het is dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Samsung Galaxy Tab A wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Samsung Galaxy Tab A zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen nagaan. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-Samsung-Galaxy-Tab-A

De wifi van de Samsung Galaxy Tab A valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Samsung Galaxy Tab A herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon opmerkt, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Samsung Galaxy Tab A vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Samsung Galaxy Tab A verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Samsung Galaxy Tab A valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Samsung Galaxy Tab A wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Samsung Galaxy Tab A. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Samsung Galaxy Tab A

Op sommige telefoons zoals de Samsung Galaxy Tab A bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Samsung Galaxy Tab A’s wifi, dan maakt de Samsung Galaxy Tab A weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Samsung Galaxy Tab A

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van je Samsung Galaxy Tab A, komt eventueel daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Samsung Galaxy Tab A opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.