De wifi-verbinding van Samsung Galaxy Tab 4 is vrijwel onmisbaar geworden. Want het is via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Samsung Galaxy Tab 4 wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Samsung Galaxy Tab 4 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-Samsung-Galaxy-Tab-4

De wifi van de Samsung Galaxy Tab 4 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Samsung Galaxy Tab 4 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon observeert, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Samsung Galaxy Tab 4 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Samsung Galaxy Tab 4 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Samsung Galaxy Tab 4 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Samsung Galaxy Tab 4 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan immers voorkomen dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Samsung Galaxy Tab 4. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Samsung Galaxy Tab 4

Op sommige telefoons zoals de Samsung Galaxy Tab 4 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Samsung Galaxy Tab 4’s wifi, dan maakt de Samsung Galaxy Tab 4 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Samsung Galaxy Tab 4

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van je Samsung Galaxy Tab 4, komt soms daar het probleem van. Als dat het geval is, raden we je aan de Samsung Galaxy Tab 4 opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.