De wifi-verbinding van Samsung Galaxy S8 is zowat onvermijdelijk geworden. Want het is via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Samsung Galaxy S8 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Samsung Galaxy S8 zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-samsung-galaxy-s8

De wifi van de Samsung Galaxy S8 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Samsung Galaxy S8 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon opmerkt, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Samsung Galaxy S8 vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Samsung Galaxy S8 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Samsung Galaxy S8 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Samsung Galaxy S8 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Samsung Galaxy S8. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Samsung Galaxy S8

Op sommige telefoons zoals de Samsung Galaxy S8 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Samsung Galaxy S8’s wifi, dan maakt de Samsung Galaxy S8 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Samsung Galaxy S8

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Samsung Galaxy S8, komt soms daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Samsung Galaxy S8 opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.