De wifi-verbinding van Samsung Galaxy S7 Edge is van essentieel belang. Het is immers via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Samsung Galaxy S7 Edge wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Samsung Galaxy S7 Edge zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen bekijken. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-samsung-galaxy-s7-edge

De wifi van de Samsung Galaxy S7 Edge valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Samsung Galaxy S7 Edge nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon waarneemt, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Samsung Galaxy S7 Edge vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Samsung Galaxy S7 Edge verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Samsung Galaxy S7 Edge valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Samsung Galaxy S7 Edge wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Samsung Galaxy S7 Edge. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Samsung Galaxy S7 Edge

Op sommige telefoons zoals de Samsung Galaxy S7 Edge bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Samsung Galaxy S7 Edge’s wifi, dan maakt de Samsung Galaxy S7 Edge weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het probleem zal kunnen plaatsvinden. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Samsung Galaxy S7 Edge

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van je Samsung Galaxy S7 Edge, komt soms daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Samsung Galaxy S7 Edge opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.