De wifi-verbinding van Samsung Galaxy S22 ULTRA is zowat onvermijdelijk geworden. Want het is dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Samsung Galaxy S22 ULTRA wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Samsung Galaxy S22 ULTRA zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Vervolgens zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-samsung-galaxy-s22-ultra

De wifi van de Samsung Galaxy S22 ULTRA valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Samsung Galaxy S22 ULTRA nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon observeert, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Samsung Galaxy S22 ULTRA vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Samsung Galaxy S22 ULTRA verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Samsung Galaxy S22 ULTRA valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Samsung Galaxy S22 ULTRA wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan immers het geval zijn dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Samsung Galaxy S22 ULTRA. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Samsung Galaxy S22 ULTRA

Op sommige telefoons zoals de Samsung Galaxy S22 ULTRA bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Samsung Galaxy S22 ULTRA’s wifi, dan maakt de Samsung Galaxy S22 ULTRA weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Samsung Galaxy S22 ULTRA

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Samsung Galaxy S22 ULTRA, komt eventueel daar het probleem van. Als dit het geval is, raden we je aan de Samsung Galaxy S22 ULTRA opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.