De wifi-verbinding van Samsung Galaxy S2 is van essentieel belang. Want het is via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Samsung Galaxy S2 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Samsung Galaxy S2 zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen bekijken. Dan zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-samsung-galaxy-s2

De wifi van de Samsung Galaxy S2 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Samsung Galaxy S2 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon observeert, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Samsung Galaxy S2 vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Samsung Galaxy S2 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Samsung Galaxy S2 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Samsung Galaxy S2 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Samsung Galaxy S2. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Samsung Galaxy S2

Op bepaalde telefoons zoals de Samsung Galaxy S2 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Samsung Galaxy S2’s wifi, dan maakt de Samsung Galaxy S2 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Samsung Galaxy S2

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van jouw Samsung Galaxy S2, komt soms daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Samsung Galaxy S2 opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.