De wifi-verbinding van Samsung Galaxy Note Edge is van essentieel belang. Want het is via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Samsung Galaxy Note Edge wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Samsung Galaxy Note Edge zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-samsung-galaxy-note-edge

De wifi van de Samsung Galaxy Note Edge valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Samsung Galaxy Note Edge nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon waarneemt, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Samsung Galaxy Note Edge vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Samsung Galaxy Note Edge verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Samsung Galaxy Note Edge valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Samsung Galaxy Note Edge wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan tenslotte het geval zijn dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Samsung Galaxy Note Edge. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Samsung Galaxy Note Edge

Op bepaalde telefoons zoals de Samsung Galaxy Note Edge bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Samsung Galaxy Note Edge’s wifi, dan maakt de Samsung Galaxy Note Edge weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het probleem zal kunnen plaatsvinden. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Samsung Galaxy Note Edge

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van je Samsung Galaxy Note Edge, komt eventueel daar het probleem van. Als dit aan de orde is, raden we je aan de Samsung Galaxy Note Edge opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.