De wifi-verbinding van Samsung Galaxy Note 3 is vrijwel onmisbaar geworden. Het is immers via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Samsung Galaxy Note 3 wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Samsung Galaxy Note 3 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen nagaan. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-samsung-galaxy-note-3

De wifi van de Samsung Galaxy Note 3 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Samsung Galaxy Note 3 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon opmerkt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Samsung Galaxy Note 3 vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Samsung Galaxy Note 3 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Samsung Galaxy Note 3 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Samsung Galaxy Note 3 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Samsung Galaxy Note 3. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Samsung Galaxy Note 3

Op sommige telefoons zoals de Samsung Galaxy Note 3 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Samsung Galaxy Note 3’s wifi, dan maakt de Samsung Galaxy Note 3 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Samsung Galaxy Note 3

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Samsung Galaxy Note 3, komt eventueel daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Samsung Galaxy Note 3 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.