De wifi-verbinding van Samsung Galaxy Grand is vrijwel onvermijdelijk geworden. Want het is dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Samsung Galaxy Grand wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Samsung Galaxy Grand zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Vervolgens zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-samsung-galaxy-grand

De wifi van de Samsung Galaxy Grand valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Samsung Galaxy Grand nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon opmerkt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Samsung Galaxy Grand vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Samsung Galaxy Grand verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Samsung Galaxy Grand valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Samsung Galaxy Grand wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Samsung Galaxy Grand. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Samsung Galaxy Grand

Op bepaalde telefoons zoals de Samsung Galaxy Grand bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Samsung Galaxy Grand’s wifi, dan maakt de Samsung Galaxy Grand weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Samsung Galaxy Grand

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van je Samsung Galaxy Grand, komt eventueel daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Samsung Galaxy Grand opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.