De wifi-verbinding van Samsung Galaxy Ace 3 is zo goed als onmisbaar geworden. Het is namelijk dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Samsung Galaxy Ace 3 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Samsung Galaxy Ace 3 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen bekijken. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-samsung-galaxy-ace-3

De wifi van de Samsung Galaxy Ace 3 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Samsung Galaxy Ace 3 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon observeert, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Samsung Galaxy Ace 3 vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Samsung Galaxy Ace 3 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Samsung Galaxy Ace 3 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Samsung Galaxy Ace 3 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Samsung Galaxy Ace 3. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Samsung Galaxy Ace 3

Op bepaalde telefoons zoals de Samsung Galaxy Ace 3 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Samsung Galaxy Ace 3’s wifi, dan maakt de Samsung Galaxy Ace 3 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het fenomeen zal kunnen gebeuren. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Samsung Galaxy Ace 3

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van je Samsung Galaxy Ace 3, komt soms daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Samsung Galaxy Ace 3 opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.