De wifi-verbinding van Samsung Galaxy A12 is van essentieel belang. Het is namelijk dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Samsung Galaxy A12 wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Samsung Galaxy A12 zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-samsung-galaxy-a12

De wifi van de Samsung Galaxy A12 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Samsung Galaxy A12 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon observeert, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Samsung Galaxy A12 vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Samsung Galaxy A12 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Samsung Galaxy A12 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Samsung Galaxy A12 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Samsung Galaxy A12. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Samsung Galaxy A12

Op sommige telefoons zoals de Samsung Galaxy A12 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Samsung Galaxy A12’s wifi, dan maakt de Samsung Galaxy A12 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Samsung Galaxy A12

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Samsung Galaxy A12, komt eventueel daar het probleem van. Als dit het geval is, raden we je aan de Samsung Galaxy A12 opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.