De wifi-verbinding van Samsung Ativ S is van essentieel belang. Want het is via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Samsung Ativ S wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Samsung Ativ S zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen bekijken. Dan zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-samsung-ativ-s

De wifi van de Samsung Ativ S valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Samsung Ativ S nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon observeert, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Samsung Ativ S vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Samsung Ativ S verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Samsung Ativ S valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Samsung Ativ S wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Samsung Ativ S. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Samsung Ativ S

Op sommige telefoons zoals de Samsung Ativ S kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Samsung Ativ S’s wifi, dan maakt de Samsung Ativ S weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Samsung Ativ S

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Samsung Ativ S, komt soms daar het probleem van. Als dat aan de orde is, raden we je aan de Samsung Ativ S opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.