De wifi-verbinding van Realme GT Neo 2 is van essentieel belang. Want het is dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Realme GT Neo 2 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Realme GT Neo 2 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen bekijken. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-realme-gt-neo-2

De wifi van de Realme GT Neo 2 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Realme GT Neo 2 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon opmerkt, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Realme GT Neo 2 vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Realme GT Neo 2 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Realme GT Neo 2 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Realme GT Neo 2 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan tenslotte gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Realme GT Neo 2. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Realme GT Neo 2

Op sommige telefoons zoals de Realme GT Neo 2 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Realme GT Neo 2’s wifi, dan maakt de Realme GT Neo 2 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Realme GT Neo 2

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van je Realme GT Neo 2, komt eventueel daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Realme GT Neo 2 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.