De wifi-verbinding van Pocophone F1 is bijna onmisbaar geworden. Want het is dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Pocophone F1 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Pocophone F1 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen bekijken. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-pocophone-f1

De wifi van de Pocophone F1 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Pocophone F1 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon waarneemt, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Pocophone F1 vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Pocophone F1 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Pocophone F1 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Pocophone F1 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Pocophone F1. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Pocophone F1

Op bepaalde telefoons zoals de Pocophone F1 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Pocophone F1’s wifi, dan maakt de Pocophone F1 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Pocophone F1

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Pocophone F1, komt misschien daar het probleem van. Als dat het geval is, raden we je aan de Pocophone F1 opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.