De wifi-verbinding van Oppo F7 is zowat onmisbaar geworden. Want het is dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Oppo F7 wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Oppo F7 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Vervolgens zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-Oppo-F7

De wifi van de Oppo F7 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Oppo F7 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon opmerkt, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Oppo F7 vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Oppo F7 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Oppo F7 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Oppo F7 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Oppo F7. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Oppo F7

Op sommige telefoons zoals de Oppo F7 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Oppo F7’s wifi, dan maakt de Oppo F7 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen gebeuren. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Oppo F7

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Oppo F7, komt misschien daar het probleem van. Als dit het geval is, raden we je aan de Oppo F7 opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.