De wifi-verbinding van OPPO A71 is bijna onmisbaar geworden. Want het is via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je OPPO A71 wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een OPPO A71 zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-oppo-a71

De wifi van de OPPO A71 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw OPPO A71 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon waarneemt, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw OPPO A71 vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je OPPO A71 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de OPPO A71 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw OPPO A71 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan tenslotte voorkomen dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw OPPO A71. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de OPPO A71

Op sommige telefoons zoals de OPPO A71 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de OPPO A71’s wifi, dan maakt de OPPO A71 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de OPPO A71

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van jouw OPPO A71, komt misschien daar het probleem van. Als dit het geval is, raden we je aan de OPPO A71 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.