De wifi-verbinding van Nokia Lumia 720 is vrijwel onmisbaar geworden. Het is namelijk dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Nokia Lumia 720 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Nokia Lumia 720 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Dan zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-nokia-lumia-720

De wifi van de Nokia Lumia 720 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Nokia Lumia 720 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon observeert, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Nokia Lumia 720 vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Nokia Lumia 720 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Nokia Lumia 720 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Nokia Lumia 720 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Nokia Lumia 720. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Nokia Lumia 720

Op sommige telefoons zoals de Nokia Lumia 720 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Nokia Lumia 720’s wifi, dan maakt de Nokia Lumia 720 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Nokia Lumia 720

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van je Nokia Lumia 720, komt eventueel daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Nokia Lumia 720 opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.