De wifi-verbinding van Nokia Lumia 1320 is zowat onvermijdelijk geworden. Het is immers dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Nokia Lumia 1320 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Nokia Lumia 1320 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen bekijken. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-nokia-lumia-1320

De wifi van de Nokia Lumia 1320 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Nokia Lumia 1320 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon observeert, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Nokia Lumia 1320 vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Nokia Lumia 1320 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Nokia Lumia 1320 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Nokia Lumia 1320 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Nokia Lumia 1320. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Nokia Lumia 1320

Op sommige telefoons zoals de Nokia Lumia 1320 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Nokia Lumia 1320’s wifi, dan maakt de Nokia Lumia 1320 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Nokia Lumia 1320

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Nokia Lumia 1320, komt misschien daar het probleem van. Als dat het geval is, raden we je aan de Nokia Lumia 1320 opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.