De wifi-verbinding van Nokia 10 is van essentieel belang. Het is immers via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Nokia 10 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Nokia 10 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen bekijken. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-Nokia-10

De wifi van de Nokia 10 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Nokia 10 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon observeert, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Nokia 10 vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Nokia 10 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Nokia 10 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Nokia 10 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan namelijk voorkomen dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Nokia 10. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Nokia 10

Op sommige telefoons zoals de Nokia 10 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Nokia 10’s wifi, dan maakt de Nokia 10 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het probleem zal kunnen gebeuren. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Nokia 10

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Nokia 10, komt soms daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Nokia 10 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.