De wifi-verbinding van Nexus 5 is zo goed als onvermijdelijk geworden. Want het is via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Nexus 5 wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Nexus 5 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-nexus-5

De wifi van de Nexus 5 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Nexus 5 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon waarneemt, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Nexus 5 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Nexus 5 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Nexus 5 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Nexus 5 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan namelijk gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Nexus 5. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Nexus 5

Op bepaalde telefoons zoals de Nexus 5 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Nexus 5’s wifi, dan maakt de Nexus 5 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen plaatsvinden. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Nexus 5

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Nexus 5, komt soms daar het probleem van. Als dit aan de orde is, raden we je aan de Nexus 5 opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.