De wifi-verbinding van Neffos X9 is van essentieel belang. Want het is via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Neffos X9 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Neffos X9 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-neffos-x9

De wifi van de Neffos X9 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Neffos X9 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon opmerkt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Neffos X9 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Neffos X9 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Neffos X9 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Neffos X9 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan immers gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Neffos X9. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Neffos X9

Op sommige telefoons zoals de Neffos X9 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Neffos X9’s wifi, dan maakt de Neffos X9 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Neffos X9

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Neffos X9, komt eventueel daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Neffos X9 opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.