De wifi-verbinding van nan is van essentieel belang. Het is immers dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je nan wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een nan zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen nagaan. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-nan

De wifi van de nan valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je nan herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon observeert, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw nan vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je nan verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de nan valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je nan wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan namelijk het geval zijn dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw nan. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de nan

Op sommige telefoons zoals de nan bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de nan’s wifi, dan maakt de nan weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het fenomeen zal kunnen plaatsvinden. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de nan

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je nan, komt eventueel daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de nan opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.