De wifi-verbinding van Microsoft Lumia 535 is van essentieel belang. Want het is via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Microsoft Lumia 535 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Microsoft Lumia 535 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Vervolgens zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-microsoft-lumia-535

De wifi van de Microsoft Lumia 535 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Microsoft Lumia 535 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon opmerkt, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Microsoft Lumia 535 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Microsoft Lumia 535 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Microsoft Lumia 535 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Microsoft Lumia 535 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan immers voorkomen dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Microsoft Lumia 535. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Microsoft Lumia 535

Op bepaalde telefoons zoals de Microsoft Lumia 535 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Microsoft Lumia 535’s wifi, dan maakt de Microsoft Lumia 535 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Microsoft Lumia 535

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van je Microsoft Lumia 535, komt eventueel daar het probleem van. Als dat aan de orde is, raden we je aan de Microsoft Lumia 535 opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.