De wifi-verbinding van Meizu Pro 6 is van essentieel belang. Want het is dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Meizu Pro 6 wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Meizu Pro 6 zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen nagaan. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-meizu-pro-6

De wifi van de Meizu Pro 6 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Meizu Pro 6 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon waarneemt, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Meizu Pro 6 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Meizu Pro 6 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Meizu Pro 6 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Meizu Pro 6 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan namelijk het geval zijn dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Meizu Pro 6. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Meizu Pro 6

Op sommige telefoons zoals de Meizu Pro 6 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Meizu Pro 6’s wifi, dan maakt de Meizu Pro 6 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen plaatsvinden. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Meizu Pro 6

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Meizu Pro 6, komt eventueel daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Meizu Pro 6 opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.