De wifi-verbinding van Meizu Note 8 is vrijwel onmisbaar geworden. Want het is via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Meizu Note 8 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Meizu Note 8 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-meizu-note-8

De wifi van de Meizu Note 8 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Meizu Note 8 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon observeert, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Meizu Note 8 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Meizu Note 8 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Meizu Note 8 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Meizu Note 8 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Meizu Note 8. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Meizu Note 8

Op sommige telefoons zoals de Meizu Note 8 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Meizu Note 8’s wifi, dan maakt de Meizu Note 8 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het fenomeen zal kunnen plaatsvinden. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Meizu Note 8

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van je Meizu Note 8, komt misschien daar het probleem van. Als dat het geval is, raden we je aan de Meizu Note 8 opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.