De wifi-verbinding van Meizu M8 is vrijwel onmisbaar geworden. Het is namelijk via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Meizu M8 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Meizu M8 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-meizu-m8

De wifi van de Meizu M8 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Meizu M8 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon observeert, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Meizu M8 vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Meizu M8 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Meizu M8 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Meizu M8 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan namelijk gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Meizu M8. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Meizu M8

Op bepaalde telefoons zoals de Meizu M8 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Meizu M8’s wifi, dan maakt de Meizu M8 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Meizu M8

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van je Meizu M8, komt misschien daar het probleem van. Als dit aan de orde is, raden we je aan de Meizu M8 opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.