De wifi-verbinding van Meizu M5 Note is bijna onmisbaar geworden. Want het is via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Meizu M5 Note wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Meizu M5 Note zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-meizu-m5-note

De wifi van de Meizu M5 Note valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Meizu M5 Note nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon observeert, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Meizu M5 Note vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Meizu M5 Note verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Meizu M5 Note valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Meizu M5 Note wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan tenslotte voorkomen dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Meizu M5 Note. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Meizu M5 Note

Op sommige telefoons zoals de Meizu M5 Note kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Meizu M5 Note’s wifi, dan maakt de Meizu M5 Note weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Meizu M5 Note

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van jouw Meizu M5 Note, komt soms daar het probleem van. Als dat aan de orde is, raden we je aan de Meizu M5 Note opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.