De wifi-verbinding van LG G4 is zo goed als onmisbaar geworden. Het is immers dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je LG G4 wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een LG G4 zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen bekijken. Vervolgens zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-lg-g4

De wifi van de LG G4 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw LG G4 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon opmerkt, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw LG G4 vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je LG G4 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de LG G4 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw LG G4 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan immers gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw LG G4. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de LG G4

Op sommige telefoons zoals de LG G4 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de LG G4’s wifi, dan maakt de LG G4 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de LG G4

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw LG G4, komt soms daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de LG G4 opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.