De wifi-verbinding van Lenovo Yoga Book is zo goed als onvermijdelijk geworden. Het is immers via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Lenovo Yoga Book wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Lenovo Yoga Book zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-Lenovo-Yoga-Book

De wifi van de Lenovo Yoga Book valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Lenovo Yoga Book herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon opmerkt, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Lenovo Yoga Book vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Lenovo Yoga Book verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Lenovo Yoga Book valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Lenovo Yoga Book wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan tenslotte voorkomen dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Lenovo Yoga Book. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Lenovo Yoga Book

Op sommige telefoons zoals de Lenovo Yoga Book kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Lenovo Yoga Book’s wifi, dan maakt de Lenovo Yoga Book weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Lenovo Yoga Book

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Lenovo Yoga Book, komt soms daar het probleem van. Als dit aan de orde is, raden we je aan de Lenovo Yoga Book opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.