De wifi-verbinding van Lenovo Tab 2 is vrijwel onvermijdelijk geworden. Want het is via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Lenovo Tab 2 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Lenovo Tab 2 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen bekijken. Dan zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-Lenovo-Tab-2

De wifi van de Lenovo Tab 2 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Lenovo Tab 2 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon opmerkt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Lenovo Tab 2 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Lenovo Tab 2 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Lenovo Tab 2 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Lenovo Tab 2 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Lenovo Tab 2. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Lenovo Tab 2

Op sommige telefoons zoals de Lenovo Tab 2 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Lenovo Tab 2’s wifi, dan maakt de Lenovo Tab 2 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Lenovo Tab 2

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Lenovo Tab 2, komt misschien daar het probleem van. Als dat het geval is, raden we je aan de Lenovo Tab 2 opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.