De wifi-verbinding van Lenovo Moto Z2 is van essentieel belang. Want het is dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Lenovo Moto Z2 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Lenovo Moto Z2 zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-lenovo-moto-z2

De wifi van de Lenovo Moto Z2 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Lenovo Moto Z2 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon waarneemt, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Lenovo Moto Z2 vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Lenovo Moto Z2 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Lenovo Moto Z2 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Lenovo Moto Z2 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan tenslotte het geval zijn dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Lenovo Moto Z2. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Lenovo Moto Z2

Op sommige telefoons zoals de Lenovo Moto Z2 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Lenovo Moto Z2’s wifi, dan maakt de Lenovo Moto Z2 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het fenomeen zal kunnen gebeuren. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Lenovo Moto Z2

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Lenovo Moto Z2, komt soms daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Lenovo Moto Z2 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.