De wifi-verbinding van Lenovo Moto G5 is van essentieel belang. Want het is dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Lenovo Moto G5 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Lenovo Moto G5 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Vervolgens zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-lenovo-moto-g5

De wifi van de Lenovo Moto G5 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Lenovo Moto G5 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon waarneemt, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Lenovo Moto G5 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Lenovo Moto G5 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Lenovo Moto G5 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Lenovo Moto G5 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan tenslotte gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Lenovo Moto G5. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Lenovo Moto G5

Op sommige telefoons zoals de Lenovo Moto G5 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Lenovo Moto G5’s wifi, dan maakt de Lenovo Moto G5 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft alleen maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Lenovo Moto G5

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van je Lenovo Moto G5, komt misschien daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Lenovo Moto G5 opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.