De wifi-verbinding van HUAWEI P Smart Plus is bijna onmisbaar geworden. Want het is dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je HUAWEI P Smart Plus wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een HUAWEI P Smart Plus zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen nagaan. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-huawei-p-smart-plus

De wifi van de HUAWEI P Smart Plus valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je HUAWEI P Smart Plus nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon waarneemt, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw HUAWEI P Smart Plus vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je HUAWEI P Smart Plus verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de HUAWEI P Smart Plus valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je HUAWEI P Smart Plus wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw HUAWEI P Smart Plus. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de HUAWEI P Smart Plus

Op bepaalde telefoons zoals de HUAWEI P Smart Plus bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de HUAWEI P Smart Plus’s wifi, dan maakt de HUAWEI P Smart Plus weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft alleen maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de HUAWEI P Smart Plus

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je HUAWEI P Smart Plus, komt eventueel daar het probleem van. Als dat het geval is, raden we je aan de HUAWEI P Smart Plus opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.