De wifi-verbinding van HUAWEI Mate 20 Pro is van essentieel belang. Het is namelijk via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je HUAWEI Mate 20 Pro wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een HUAWEI Mate 20 Pro zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen bekijken. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-huawei-mate-20-pro

De wifi van de HUAWEI Mate 20 Pro valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je HUAWEI Mate 20 Pro herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon observeert, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw HUAWEI Mate 20 Pro vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je HUAWEI Mate 20 Pro verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de HUAWEI Mate 20 Pro valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je HUAWEI Mate 20 Pro wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw HUAWEI Mate 20 Pro. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de HUAWEI Mate 20 Pro

Op bepaalde telefoons zoals de HUAWEI Mate 20 Pro kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de HUAWEI Mate 20 Pro’s wifi, dan maakt de HUAWEI Mate 20 Pro weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen plaatsvinden. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de HUAWEI Mate 20 Pro

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van je HUAWEI Mate 20 Pro, komt misschien daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de HUAWEI Mate 20 Pro opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.