De wifi-verbinding van HUAWEI Mate 20 Lite is zowat onvermijdelijk geworden. Want het is via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je HUAWEI Mate 20 Lite wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een HUAWEI Mate 20 Lite zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-huawei-mate-20-lite

De wifi van de HUAWEI Mate 20 Lite valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je HUAWEI Mate 20 Lite nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon observeert, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw HUAWEI Mate 20 Lite vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je HUAWEI Mate 20 Lite verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de HUAWEI Mate 20 Lite valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je HUAWEI Mate 20 Lite wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan tenslotte voorkomen dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw HUAWEI Mate 20 Lite. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de HUAWEI Mate 20 Lite

Op bepaalde telefoons zoals de HUAWEI Mate 20 Lite bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de HUAWEI Mate 20 Lite’s wifi, dan maakt de HUAWEI Mate 20 Lite weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het fenomeen zal kunnen gebeuren. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de HUAWEI Mate 20 Lite

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van je HUAWEI Mate 20 Lite, komt eventueel daar het probleem van. Als dat aan de orde is, raden we je aan de HUAWEI Mate 20 Lite opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.