De wifi-verbinding van HTC Desire C is van essentieel belang. Het is immers via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je HTC Desire C wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een HTC Desire C zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen bekijken. Dan zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-htc-desire-c

De wifi van de HTC Desire C valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw HTC Desire C nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon opmerkt, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw HTC Desire C vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je HTC Desire C verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de HTC Desire C valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw HTC Desire C wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan tenslotte voorkomen dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw HTC Desire C. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de HTC Desire C

Op sommige telefoons zoals de HTC Desire C bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de HTC Desire C’s wifi, dan maakt de HTC Desire C weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de HTC Desire C

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw HTC Desire C, komt soms daar het probleem van. Als dit het geval is, raden we je aan de HTC Desire C opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.